Hipnoz ve Biliçaltı

Bilinçli zihniniz hipnoz’un etkisi altına girdiğinde, düşüncelerin (telkinlerin) artan etkileri doğrudan bilinçaltına ulaşarak harekete geçer.
Bilinçli zihniniz hipnoz’un etkisi altına girdiğinde, düşüncelerin (telkinlerin) artan etkileri doğrudan bilinçaltına ulaşarak harekete geçer. Üstelik zihninizin bilinçaltı aşaması gerçek benliğinizin yakın müttefikidir.
Çünkü geçmiş yaşamlarınızdaki deneyimlerinizin tüm anıları bilinçaltınıza gömülüdür ve bilinçaltınız neyin gerçek olduğunu bilmekten çok da uzak değildir. Mantık yürütememesi nedeniyle, gerçeği gerçek olmayandan ayırt edemez. Fakat içgüdüsel olarak gerçeğe doğru çekilir.
Şimdi bu kadar laftan bir şey anlamadığınızı düşünebilirsiniz sanırım bir örnek verirsek daha iyi anlaşılır. Şöyle ifade edelim ;
Yaşadığımız bir deprem anı korku, heyecan ve duygularımızı o kadar keskinleştirir ki. Her an tekrar deprem olabileceği ve ölebileceğimiz düşüncelerimizde tekrar ede eder bilinçaltına kayıt olur. Bu korku ve heyecan uyku düzenimize hatta kalbimizde ritim bozukluğuna ve silsile yoluyla başka sorunlar yaşamamıza neden olur.
Bu örnekte görüleceği üzere, düşüncelerimiz sadece zihinsel durumumuzu, hislerimizi ve duygularımızı değil, fiziksel bedenimizin hassas hareketlerini ve düzenlemeleri de belirler. Bu değişimler gönüllü ve bilinçli olarak ortaya çıkmazlar. Bilinçaltı zihnimize aktarılan yoğunluğun etkinliği oranında belirlenir ve genellikle beklenmedik bir anda bize sürpriz yaparlar.
Kimler Hipnoz Yapabilir
Yasalarımızda bunun tanımı net olarak yapılmamıştır. Yine de konunun suistimale açık yönlerini göz önünde bulundurarak Tıp doktorları, psikologlar ve bu konuda eğitim almış muhtelif mesleklerden herkesin kullanabileceği söylenebilir (öğretmenler, istihbarat elemanları, antrenörler, profesyonel konuşmacılar vb.)
Hipnoz bu yönüyle sanki birine kontrolü veriyor, denetimimizi kaybediyormuş gibi gelse de aslında bu ilişkilerimizde karşılıklı güvenle her gün olan bir durum. Gün içinde farkına varmadan da kişi birini hipnoz edebilmekte veya birileri hipnotik etki altına girip çıkabilmektedir.
Kaynak: http://www.psikologalpardic.com/?pnum=47&pt=Hipnoz+Nedir